zaterdag 24 juli 2010

Ambachtelijke dag 2010

Er werd op de Ambachtelijke dag heel wat afgekwekt en afgekwaakt !

Zoals elk jaar, werd ook nu weer op de vierde donderdag in juli de Ambachtelijke dag in Ballum gehouden. Het was alweer de 24e editie. Alhoewel men op voorhand niet helemaal zeker was van het weer, werd het toch een prachtige dag in allerlei opzicht. De organiserende commissie had alles tot in de puntjes voorbereid, en het leek wel of dat met het weer ook zo was. De dag begon met een stevige bries, maar ontpopte zich al snel tot een heerlijke dag. Dat was ook te zien aan het aantal bezoekers. Het was de gehele dag bijzonder druk en aan de toeschouwers was te zien dat ze enorm veel plezier beleefden aan de grote variatie van deelnemers. Volgend jaar het vijfde lustrum. Dat belooft wat !

Alle "Horn-made" kramen waren voorzien van een kernachtige spreuk door de maker zelf. Sommige bezoekers kwamen daar pas later achter en legden dan nog eens het hele traject af voor alleen de spreuken...was ook de moeite wel waard.! Ze waren trefzeker door Anton Horn op de bordjes geschilderd. Niet gezien? Heb je wat gemist...volgende keer maar eens beter op letten.(of is het opletten ?)


Dat de Ballumers letterlijk en figuurlijk alles  uit de kast halen is onder meer te zijn op onderstaande foto. Elk jaar moet het ook weer worden opgeborgen. Zo zijn er hier en daar in het dorp aardig wat zolders en kasten goed gevuld.

alle foto's door "Hoogheem Fotografie"-Ulrum zie pagina ©

Klik eens op een foto......

Onderaan deze website is een nieuwe dia presentatie geplaatst. (99)
Voornamelijk gemaakt aan het begin, om zo een goed overzicht te hebben 
van de diverse kramen (in opbouw)klik in de zwarte balk onder het videobeeld op de 4 van elkaar wijzende pijltjes voor groter beeld.....! Op dezelfde wijze is het beeld weer te verkleinen....